Hoppa till huvudinnehåll

Systemutvecklare Java

Bli Systemutvecklare inom java - på 2 år! Java är ett av världens största programmeringsspråk och är en ständigt efterfrågad kompetens, eftersom i stort sett alla företag har något av sina verksamhetskritiska system byggt i Java.

Läs mer


82_far_jobb

Jobb i rätt bransch

82 % av alla deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch. Rikssnittet ligger på 62 %. 

91_rekommenderar

Rekommendationer

91% rekommenderar JENSEN yh! Det ser vi som ett bra betyg på att vi bedriver utbildning med hög kvalitet.

2 år • 400 Yh-poäng • Klassrum • Heltid • Stockholm & Göteborg


 

icon_snabbaste_vagen

Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig ett objektorienterat programmeringsspråk för att kunna arbeta som systemutvecklare. Java är en såpass utbredd miljö att du efter denna utbildning har möjlighet att rikta in dig på en roll som passar den du är. Exempel på en efterfrågad specialistkompetens för en Javautvecklare är hur man får olika system att kommunicera med varandra på ett effektivt sätt, så kallad integration. Den som vill ha ett mer förutsägbart arbete där förändringarna inte sker lika snabbt kan satsa på en karriär inom systemunderhåll, alltså att underhålla befintliga system. Detta är bara två exempel av många roller inom systemutveckling. Java är ett av världens största programmeringsspråk och är en ständigt efterfrågad kompetens, eftersom i stort sett alla företag har något av sina verksamhetskritiska system byggt i Java.
 

icon_LIA

Undervisningen sker i klassrum med kompetenta föreläsare från branschen. En fjärdedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, så kallad LIA (Lärande i arbete). Många av företagen som har tagit emot våra studenter på LIA  har varit så nöjda att de erbjudit dem anställning direkt efter utbildningen. 4 av 5 deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch.
 

icon_utbildningsinnehall

Utbildningen ger dig teoretisk och praktisk kunskap inom objektorienterad programmering med Java som huvudspråk. Under utbildningens gång lär du dig att bygga mjukvara av gradvis ökande svårighetsgrad. Du bygger på dina grundläggande kunskaper om programmering och lär dig skriva kod enligt vedertagna standarder, vilket gör det lätt för andra att arbeta vidare med det du byggt. Du får erfarenhet av aktuella utvecklingsmiljöer, verktyg och ramverk för en Javautvecklare. Under utbildningen lär du dig också att arbeta med metoder som scrum, xp och testdriven utveckling. 
 

icon_detblirdu

Efter utbildningen kommer du kunna arbeta som systemutvecklare inom Java. För den som är intresserad av att lära sig det närbesläktade språket C# finns även möjligheten att arbeta som .NET-utvecklare. Framtida karriärmöjligheter finns både inom systemarkitektur eller projektledning.

 

Är du osäker på om programmering är något för dig? Klicka här för att få en lista på bra resurser för att testa på programmering!
 


Urval av företag i utbildningens ledningsgrupp: Layer 10, Experis och Jordbruksverket


Längd
2 år

Studiemedel
Ja, läs mer

Sista ansökningsdag
1 maj 2016

Utbildningsstart
september 2016


Ansökan stängdes 1 maj 2016, men det går ändå bra att skicka in en sen ansökan. De sena ansökningarna kommer att behandlas om utbildningen inte blir full, och då tittar vi på ansökningarna i kronologisk ordning. Det är med andra ord en bra idé att skicka in din ansökan redan nu, det ökar dina chanser avsevärt om det skulle bli så att det blir platser över.​


Har du frågor om utbildningen eller ansökan?

Alvaro Foresti

Alvaro Foresti
0737 73 19 10

Nöjda studerande

"JENSEN yrkeshögskola och dess personal är väldigt tillgänglig och de arbetar hela tiden på att anpassa utbildningens innehåll efter arbetsmarknadens behov. Det i kombination med att utbildningen ger en både praktisk och teoretisk kunskap, gör att det känns som att jag på kort tid får en genväg till ett bättre framtida jobb."

Läs mer