Företag om behovet av cloudutvecklare i Göteborg

"Kompetens inom Cloud är jätteintressant för oss på Sogeti! En utbildning där de studerande lär sig att hantera de olika tjänsterna som erbjuds inom Azure, Google eller AWS, kombinerat med programmeringskompetens och analys/strategi kring informationshantering ligger helt rätt i tiden! Vi skulle gärna rekrytera personer från den här utbildningen." 

- Joakim Palmertz, Teamchef, Sogeti (april 2020)


"Utveckling går mer och mer mot cloud. Vi behöver kompetenta personer med en gedigen grund i programmering som förstår cloudtjänsternas API:er och har förmåga att skapa helhetslösningar för våra kunder. Vi uppskattar att Jensen valt att göra utbildningen 2-årig trots att behovet av de här personerna finns redan nu, eftersom vi ser att det ger en kompetens som är mer långsiktig och möjlig att utvecklas vidare ifrån." 

- Daniel Miari, Chef experience officer, Star Republic by SQLI (april 2020)


"Kompetens inom Azure och C# är verkligen efterfrågat! En duktig cloudutvecklare är absolut intressant för oss att rekrytera. När det gäller vilken utbildningsbakgrund som är relevant för oss är det inte viktigt att man gått på högskola eller universitet, utan vi tittar mer på individens fallenhet för yrket. Vi har haft mycket framgång med yrkeshögskolan som rekryteringskanal. Att ta emot på LIA är ett jättebra sätt att se vilka som passar hos oss." 

- Johan Wikström, Head of development, Ezy Webbverkstaden (mars 2020)


"Får jag in en duktig utvecklare kan jag hitta jobb åt den utan problem. En person som gått en sådan här utbildning, som är intresserad och tycker om att programmera, får jobb. Det är viktigt att kompetensen utbildas här i västsverige. Som det ser ut nu får vi importera arbetskraft från Indien och Ryssland. Det är inte hållbart i längden."

- Fredrik Ström, Business Manager Test & Management, Modis (mars 2020)


“Det finns ett mycket stort behov av cloudutvecklare som är duktiga på C# och kan utveckla på Azure-plattformen! Jag skulle rent teoretiskt kunna anställa hur många som helst, i synnerhet från just denna utbildning, då den innehåller precis de komponenter som vi  behöver. Genom vårt långa samarbete med Jensen yrkeshögskola vet jag också att deras utbildningar håller mycket hög kvalitet och de studerande som kommer ut i andra änden alltid är intressanta för oss. Även om vi rekryterar från både yrkeshögskola och högskola, finns det en stor fördel hos studerande från yrkeshögskolan, eftersom de sitter på spetskompetens och genom praktiken (LIA) får de en bra koll på hur det fungerar i arbetslivet. Kombinationen av dessa två faktorer gör att yrkeshögskolestuderande är startklara på ett helt annat sätt efter examen.” 

- Christer Holgersson, Affärsområdesbyggare, Technogarden IT (april 2020)