Intervju med eleven Fredrik

Fredrik Andersson studerar till digital kommunikatör på distans och tycker att det bästa med utbildningen är att den är på riktigt då du kan kombinera studierna med ditt arbete.

Fredrik Andersson

Vad har du hittills fått lära dig på utbildningen?

Utbildningen började med att vi fick lära oss grunden kring digital kommunikation. Vi har sedan fått lära oss mer om webbplatser, lagar och regler, hur man ska tänka kring kommunikationen och hur webbplatser byggs upp tekniskt och hur man kan tänka vid upphandling och utveckling.

Just nu pågår kursen sociala medier där vi lär oss allt! Vi djupdyker ner kring analys och statistik, svåra fall och hur man kan planera och lägga upp arbetet kring kommunikationen i en arbetsgrupp. På Facebook-sidor och Instagram-konton kan man ibland se inlägg som säger "Tack, nu är vi 5000 som gillar sidan", men säger den siffran egentligen någonting? Det är en av de saker som vi fått lära oss mer om.

Jag känner att utbildningen redan nu gett otroligt mycket och att jag inom min organisation redan nu är en av "experterna". Sociala medier är mycket ett arbete kring att våga testa, utvärdera, skruva lite och prova igen och med utbildningen har jag fått en trygghet och säkerhet kring att våga och att allt engagemang (kommentarer, gillningar, delningar) kan vara positivt även fast man står mitt i en kommunikativ storm.
 

Varför valde du JENSEN yh och vad är det bästa med din utbildning?

Jag kände att jag ville utvecklas och blir trygg och säkrare på att hantera bland annat sociala medier. Innan utbildningen hade jag känslan av att min organisation måste bli bättre på kommunikation men att vi inte hade rätta verktygen för att veta "hur". Att gå på frukostseminarier om digital kommunikation kan inspirera och sporra men jag ville ha en utbildning och ett nätverk där man tar lärdomar av varandras jobb och få stöd och vägledning hur man kan förbättra sin kommunikation.

Det bästa med utbildningen är att den är på riktigt. Att vi alla arbetar med kommunikation på något sätt och att det vi lär oss i utbildningen samtidigt går att prova och utvärdera på jobbet är fantastiskt lärorikt.
 

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Med utbildningen har det redan skett flera förändringar arbetsmässigt och jag ser fram emot vad som kommer hända framöver. Innan utbildningen hade jag exempelvis inte sociala medier som ansvarsområde men det har jag nu. När utbildningen är klar ser jag mig i en organisation som kanske behöver hjälp att utveckla sin digitala kommunikation för att bättre nå och engagera sina invånare. Jag tror att många kommuner och myndigheter behöver bli bättre på digital kommunikation via exempelvis Facebook och här finns ett gyllene läge för oss som studerar på utbildningen till att ta rollen som experter och utveckla de organisationer vi arbetar på eller kommer arbeta på.
 

Skulle du rekommendera JENSEN yh till en vän?

Självklart! Tycker du om digital kommunikation och känner att det är spännande att möta människor på den digitala arenan är JENSEN yh helt rätt för dig. Ta chansen och sök till ett rolig och givande utbildning med stora framtidsmöjligheter.