Möt en av våra elever

Ice Monthira läser första året på YH-utbildningen Teknisk testare.

Ice Monthira

Varför sökte du utbildningen Teknisk testare på JENSEN yrkeshögskola?
Jag sökte till utbildningen Teknisk testare på JENSEN yrkeshögskola eftersom jag är teknikintresserad med ett öga för detaljer. Att jag valde just JENSEN yrkeshögskola framför andra skolor berodde på att skolan erbjuder testautomatisering och programmering i stora delar av kursplanen vilket jag tyckte utmärkte sig.

Automatisering är något som ständigt växer och JENSEN yrkeshögskola tillhandahåller relevant utbildning för vad som efterfrågas inom branschen. JENSEN yrkeshögskola har även många representanter från välkända företag i ledningsgruppen, vilket inger en känsla av trygghet och kvalitet när man som ny student söker en utbildning.

Vad är det roligaste och bästa med utbildningen?
Utbildningen är väldigt praktisk och hands-on vilket jag tycker är fantastiskt. Allt man får lära sig har man nytta av ute i arbetslivet. Utöver föreläsningar, så gör vi mycket övningar och projektarbeten.

Det roligaste och bästa med utbildningen är att praktisk få utöva sina färdigheter tillsammans med underbara klasskamrater och lärare. Man känner sig väldigt säker inför arbetslivet, tack vare alla projektarbeten och övningar. 

En viktig del av utbildningen är praktik hos arbetslivet, berätta, var ska du göra praktik och vad ska du arbeta med? 
Jag ska göra min praktik på ReQtest som är ett välkänt företag. De har skapat verktyg som används av testare och folk inom branschen världen över. Jag känner mig otroligt stolt och glad över att få chansen att göra min praktik hos ReQtest som specialiserar sig inom test och krav. 

Jag kommer få jobba som testare med allt vad det innebär. Test och krav är ju väldigt brett så nu har jag också chansen att få se alla nyanser av test. ReQtest kommer lära mig yrket på djupet och praktisk guida mig till att bli den bästa testaren jag kan bli. Tack vare JENSEN yrkeshögskola så har man fått lära känna experter som gör det möjligt för en att snabbt komma ut i arbetslivet. 

Varför vill du rekommendera andra att gå den här utbildningen?
Jag rekommenderar den här utbildningen eftersom man får kunskaper som är högst relevanta och kommer känna sig säker när man har avslutat utbildningen. Om man snabbt vill sadla om eller lära sig ett nytt yrke som verkligen kommer leda till jobb så sök till JENSEN yrkeshögskola. Dessutom är skolans personal väldigt lyhörd och hjälpsam. De är snabba på att ändra om det skulle behövas. 

Vill du veta mer om utbildningen Teknisk testare?

Läs mer här