Våra utbildningsledare

Möt våra engagerade och kunniga utbildningsledare! Ta del av deras värdefulla studietips till alla som ska börja studera hos oss, vad de tycker om att arbeta som utbildningsledare på JENSEN yrkeshögskola och lite kort om vad de gör när de inte hjälper och guidar alla studenter.

 

Maria von Euler Chelpin

Maria von Euler-Chelpin, utbildningsledare på JENSEN yrkeshögskola

Vad är det bästa med ditt arbete som utbildningsledare? 
- En av de bästa sakerna med att vara utbildningsledare är att få vara en del av studenternas resa mot en spännande karriär. Det dagliga arbetet innehåller mycket kontakt med studenter och lärare vilket också gör min dag väldigt varierande och lärorik.

Ditt bästa studietips till mig som ska börja studera på JENSEN yrkeshögskola?
- Att framför allt ha en idé om vad för typ av studieteknik som funkar bäst för dig. Alla är vi olika. Tar du dig tid att fundera på det innan du börjar studera så kommer det att underlätta den resa mot din dröm om en ny karriär du nu bestämt dig för att göra. Ett annat tips är att vara inläst på den yrkesroll som du väljer att studera till.

Vad gör du på fritiden?
- Ett av mina stora intressen i livet är att utöva yoga. Det har under många års tid underlättat i både vardag och arbete för mig.  

 


 

Mikael Vaihela

Mikael Vaihela, utbildningsledare på JENSEN yrkeshögskola

Vad är det bästa med ditt arbete som utbildningsledare? 
- Som utbildningsledare får jag möjligheten att se både individer och grupper utvecklas, möta motgångar tillsammans och framförallt uppleva möjligheten att lyckas och nå framgång. Du som individ har ju många erfarenheter, kunskaper och en egen inre vilja, och att få se just DIG blomma tillsammans med massor av ny kunskap är mitt största mål som utbildningsledare. Att få vara en del av den utvecklingen är något jag brinner för. 
 
Ditt bästa studietips till mig som ska börja studera på JENSEN yrkeshögskola?
- Jag har två tips: Ta vara på lärarnas kunskap under studietiden, Sug åt dig så mycket du bara kan. Mitt andra tips handlar om att ta vara på klassens gemensamma kunskap. Synergierna som du och gruppen kan få genom att dela med er av kunskap till varandra kan vara väldigt effektivt vid inlärning. Se utbildningstiden som en träning för verkligheten där samarbetsförmåga är en viktig kompetens i näringslivet idag. Se varandra som kollegor. Kunskap är viktigt men förmågan att samarbeta, lyssna och hjälpa varandra är nyckeln till framgång.
 
Vad gör du på fritiden?
- Jag tycker om att baka ett gott surdegsbröd och sen bjuda mina nära och kära. Det är nog processen och hantverket som triggar mig. Ibland kan det bli knasigt och då blir man besviken. Det är dock efter alla misslyckade bröd som jag sedan lyckats göra bröd som blir riktigt goda. Att baka med surdeg är också en tålamodsprövande övning då man har jästider som gärna löper över flera dygn. Prova, det är lätt när man kan det. 

 


 

Nicklas

Nicklas Lann Hagberg, utbildningsledare JENSEN yrkeshögskola

Vad är det bästa med ditt arbete som utbildningsledare?
-Det är en spännande resa att följa eleverna från deras första trevande steg på en alldeles ny utbildning - till att något år senare se dem lämna JENSEN och vår yrkeshögskola för en karriär inom sitt nya yrke. Just att följa studenterna från start till mål är det jag uppskattar mest som utbildningsledare. Förhoppningsvis kan jag också hjälpa till att coacha och underlätta lite för dem på resan de gör!

Ditt bästa studietips till mig som ska börja studera på JENSEN yrkeshögskola?
- Se till att komma igång direkt. Det finns inget värre än att ligga steget efter och hela tiden kämpa för att komma ikapp när det handlar om att tillägna sig kunskap. En jämn takt kommer att ta dig mycket längre än korta ruscher mot slutet av olika kurser - och du kommer få en mycket trivsammare tid i skolan.

Vad gör du på fritiden?
- På fritiden lägger jag mycket tid på mina tre pojkar och på Örgryte IS Brottning där vi alla är med. Att se dem växa, få ny kunskap och nya färdigheter och få finnas med och försöka hjälpa dem i såväl medgång som motgång är den viktigaste roll jag har i livet. Om jag någon gång vill göra något alldeles ensam så jagar jag. Då tillbringar man dagen alldeles tyst ute i skogen. Det är oerhört meditativt - med avbrott för riktigt snabb puls emellanåt!