Vanliga frågor

Ansökningskrav

Kravet för att söka utbildningen är följande kurser:

  • Svenska 1/A och Svenska 2/B
  • Engelska 5/A och Engelska 6/B
  • Matematik 1/A

Vad gör jag om jag saknar något av dessa krav?

Det finns vägar! Klicka här för mer information.

Kostar det något?

Nej, inte mer än eventuell kurslitteratur. I övrigt är det precis som på högskolan, det är statligt finansierat. Vi rekommenderar dock starkt att du har tillgång till egen bärbar dator, men om du inte har det finns det möjlighet att låna av oss.

Har jag rätt till studiemedel?

Ja, på samma sätt som om du skulle läsa på högskola. För mer information, gå till CSN:s hemsida.

Sista ansökningsdag

Ansökan för IT-projektledare stänger 1:a maj 2017. Ansökan för digital kommunikatör stänger 11 maj 2017. Efter det går det att skicka in en sen anmälan, men din ansökan kommer enbart att behandlas efter att den sista reserven tackat nej. Så du ökar dina chanser betydligt att komma in genom att söka i tid.

Startdatum

Utbildningen kommer att starta 4:e september 2017 i Göteborg. I Stockholm väntar vi fortfarande på besked från Myndigheten för yrkeshögskolan.

Studietakt

Heltid i klassrum, det vill säga 15 timmars klassrumsförlagd tid och 25 timmars egen studietid i veckan. Med egen studietid menar vi den tid du behöver lägga utöver tiden i klassrum för att klara av dina studier. Det kan handla om tid för projektarbete, inläsning, skrivande av inlämningsuppgifter med mera.