Förutbildning

Saknar du särskild behörighet till våra utbildningar inom Frontendutveckling, Cloudutveckling eller Teknisk testare? Inga problem! För dig som har gymnasiebehörighet erbjuder vi en behörighetsgivande förutbildning som gör dig behörig.

En behörighetsgivande förutbildning innebär att du kan gå från att vara obehörig till att få en plats på utbildningen. Alla som klarar utbildningen blir nämligen antagna! Utbildningen är dessutom helt avgiftsfri och studiemedelsberättigad i 6 veckor heltid, som inte påverkar ordinarie CSN - en riktig bra start på din framtida karriär!

Sista ansökningsdag
18 maj

Utbildningens omfattning
6 veckor på heltid, dock med möjlighet att välja takt själv inom ramen för den tiden.

Utbildningsform
100% distans, det vill säga helt och hållet via webben utan fysiska träffar.

När genomförs utbildningen?
Utbildningen genomförs mellan 25 maj - 3 juli. Eftersom det är 100% distans finns det en viss flexibilitet när du genomför utbildningen under denna period.

Innehåll
Utvalda delar av kurserna Engelska 6, Matematik 2a och Programmering 1. Delarna har valts ut för att svara upp mot de särskilda behörighetskrav som yrkeshögskoleutbildningarna ställer.

Genomförande
Utbildningen genomförs i samarbete med vår komvuxverksamhet. Det betyder att samtliga lärare är behöriga i sina respektive ämnen. Allt innehåll, det vill säga de uppgifter som man behöver göra, kommer att finnas upplagda när utbildningen startar. Det betyder att det är upp till dig att lägga upp dina studier utifrån vad som blir bäst för dig.

Om en jag redan är behörig utifrån ett eller flera av de särskilda förkunskapskraven, vad händer då?
Om du redan är behörig utifrån ett eller flera av de tre särskilda förkunskaperna behöver du bara genomföra den eller de delar som du inte är behörig inom. Om du till exempel redan har Engelska 6, men inte Matematik 2a och Programmering 1, gör du bara de två sistnämnda. Du har dock fortfarande 6 veckor på dig att slutföra dina studier.

Är förutbildningen CSN-berättigad?
Ja, man kan söka, om så önskas, CSN motsvarande 6 veckors heltidsstudier. Du får själv ansöka om detta.

Vad händer efter förutbildningen?
När du fått den eller de särskilda förkunskaper och fått betyg i det/de ämnen du behöver för att bli behörig är du garanterad en plats på utbildningen du ansökt om att gå. Du kommer då att få ett antagningsbesked och därefter mer information kring kursstart, schema och annat nyttigt.

Intresserad?
Är du intresserad av att gå vår behörighetsgivande förutbildning?

Då behöver du göra följande:

1. Skicka in en ansökan till den utbildning du vill gå och ladda upp betyg/dokument som visar att du har grundläggande behörighet. Skriv en notering att du sökt vår förutbildning för att bli behörig i de särskilda behörigheterna. Ansökan gör du på respektive utbildnings sida

2. Skicka in en anmälan till förutbildningen via länken nedan.

3. Innan kursstart får du ett mail med information och inloggning till utbildningen. Uppfyller du inte den grundläggande behörigheten kommer du få besked att du är obehörig.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansökan till Förutbildning

 

Cloud AWS Distans (Göteborg)

Till ansökan


Cloud Azure Distans (Göteborg)

Till ansökan


Frontendutvecklare webbsäkerhet Distans (Göteborg)

Till ansökan


Frontendutveckare webbsäkerhet Distans (Stockholm)

Till ansökan


Frontendutvecklare Distans (Göteborg)

Till ansökan


Frontendutvecklare Distans (Stockhom)

Till ansökan


Teknisk testare Distans (Göteborg)

Till anmälan


Teknisk testare Distans (Stockholm)

Till ansökan