Lena hittade sin nya medarbetare genom LIA

Lena Aspengren är en erfaren IT-projektledare på företaget Bluegarden, och när hon behövde förstärka sitt team valde hon att annonsera ut en LIA-plats via JENSEN educations hemsida.

Bluegarden

Av ett tiotal studerande på utbildningen IT-projektledare som sökte intervjuade Lena tre, och valde till sist Madelene Gasslander. Sedan dess har hon arbetat på Bluegarden.

– Madelene gav ett seriöst intryck och hade den sociala kompetens och pondus man behöver som projektledare, säger Lena. Man måste kunna kommunicera och bygga relationer utan att bli bortpratad själv.

Madelene fick alltså jobb redan på sin LIA, och fick rollen som koordinator redan från början i ett stort projekt där hon behandlades som vilken nyanställd person som helst.

– Det har varit mer lärorikt än jag förväntade mig, säger Madelene. Jag har fått inblick i allt. LIA är ju den del av utbildningen där allt man lärt sig faller på plats, där man verkligen får se hur det funkar i praktiken. Men då är det viktigt att det verkligen blir på riktigt.

– Om man ser LIA som ett sätt att rekrytera blir det självklart, säger Lena. Jag har handlett Madelene på samma sätt som en nyanställd: att sätta in henne i arbetet, men också ge henne möjlighet att få verkligt ansvar och “flyga själv”.

– Men då är det också viktigt att kunna ge och ta emot rak feedback, lägger hon till. I ett projekt måste man kommunicera.

Madelenes råd till studerande som söker LIA är att vara kräsen, och inte nöja sig med vad som helst.

– Försök hitta en plats som passar dig, och där du får vara med på riktigt från början. Glöm inte bort att du faktiskt erbjuder företaget en resurs som de kan ha nytta av. Det är när det blir på riktigt som man verkligen lär sig och utvecklas.

Företaget Bluegarden

Bluegarden erbjuder helhetslösningar inom HR och lön. Företaget hjälper sina kunder att förenkla och effektivisera löne- och HR-processerna med hjälp av systemstöd och tjänster. Bluegarden är en koncern med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark, och har många års erfarenhet av systemstöd för HR- och löneprocesser. Bland kunderna finns kommuner, myndigheter, universitet och företag, bla Bonnier, SvT, SF Bio, Ernst&Young och Stadium.

9 av 10 medarbetare tycker att Bluegarden är en mycket bra arbetsplats, enligt medarbetarundersökningen Great Place to Work. Företaget erbjuder sina anställda en rad förmåner, bl.a. en privat sjukvårdsförsäkring, möjlighet till löneväxling, friskvårdsbidrag, extra ledighet och olika sociala aktiviteter.

– Om ditt hjärta också klappar för lön, HR eller systemutveckling kan vi erbjuda dig härliga kollegor med gedigen lön- och systemkompetens, många spännande roller, projekt och kundmöten i en miljö där beslutsvägarna är korta och möjligheten att påverka stor.

Logo Bluegarden