Hoppa till huvudinnehåll

Digital kommunikatör

Bli digital kommunikatör på 1 år! Du får lära dig de grundläggande kunskaperna i marknadsföring och kommunikation. Utbildningen ges i samarbetet med Campus Varberg.

Sen ansökan Läs mer


Har du frågor om utbildningen eller ansökan?
Kontakta oss!

Campus Varberg

Björn Sundin
bjorn.sundin@jenseneducation.se
0736 40 64 39


1 år • 105 Yh-poäng • Distans • Halvfart


Observera att kursen innefattar 6 fysiska träffar med obligatorisk närvaro.


Sen ansökan

Om utbildningen

Som digital kommunikatör tar du med dig de grundläggande kunskaperna i marknadsföring och kommunikation in i den digitala medieåldern. Nya verktyg och kanaler, inte minst sociala medier, växer hela tiden fram och användarnas digitala beteende förändras, nya trender skapas. Din roll är att kunna läsa, följa med i och agera i det nya landskapet, att förstå och kommunicera effektivt på de nya villkor som gäller.

Innehåll i korthet

– Digital strategi
– Digital kommunikation
– Introduktion till digitala kommunikationskanaler
– Juridik inom digitala medier
– Kund/medborgardialog och kriskommunikation
– Presentationsteknik och paketering
– Research, granskning och etik
– Taktisk planering och genomförande av digital kommunikation

Utbildningens mål

Efter genomförd utbildning har du kunskaper, färdigheter och kompetens som gör att du kan ta ansvar för analys, planering, genomförande och uppföljning av digitala kampanjer och kontinuerlig kommunikation i digitala medier. Strategiskt, taktiskt och kreativt. Du har kunskap om de relevanta juridiska förutsättningarna och kan hantera både research, spridning och dialogproblematik på nätet.

Du ska ha kompetens för att skapa budskap med text och bild för olika avsändare, produkter och mottagare samt paketera budskapen på ett målgruppsorienterat sätt.

Antal YH-poäng: 105.

Studietakt: Halvfart, distans med sex obligatoriska träffar. Träffarna är heldagar och sker på Campus Varberg med två månaders intervall.

Utbildningsstart: 29 augusti.

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet samt godkända betyg i En B, Ma A, Sv A/Sv B alternativt En 6, Ma 1a/1b/1c, Sv 1 /Sv 2. Samt datorkunskap alternativt Information och kommunikation eller motsvarande. Detta bedöms via ett självskattningsformulär. Minst ett års arbetslivserfarenhet inom media, kommunikation och marknadsföring om minst halvtid.​

Ansökan: Sista dag för ansökan är den 15 april.

Urval: Läs mer om urvalsprocessen

9/10_far_jobb

Jobb i rätt bransch

9/10 av alla deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch. Rikssnittet ligger på 6/10. 

96_rekommenderar

Rekommendationer

96 % rekommenderar JENSEN yh! Det ser vi som ett bra betyg på att vi bedriver utbildning med hög kvalitet.

Nöjda studerande

"JENSEN yrkeshögskola och dess personal är väldigt tillgänglig och de arbetar hela tiden på att anpassa utbildningens innehåll efter arbetsmarknadens behov. Det i kombination med att utbildningen ger en både praktisk och teoretisk kunskap, gör att det känns som att jag på kort tid får en genväg till ett bättre framtida jobb."

Läs mer