Förutbildning

Saknar du behörighet till våra utbildningar inom Frontendutveckling, Cloudutveckling eller Teknisk testare? Inga problem! Vi planerar att genomföra en förutbildning hos oss som gör dig behörig.

En behörighetsgivande förutbildning innebär att du kan gå från att vara obehörig till att få en plats på utbildningen. Alla som klarar utbildningen blir nämligen antagna! Utbildningen är dessutom helt avgiftsfri och studiemedelsberättigad - en riktig bra start på din framtida karriär!

Utbildningens omfattning
6 veckor på heltid, dock med möjlighet att välja takt själv inom ramen för den tiden.

Utbildningsform
100% distans, det vill säga helt och hållet via webben utan fysiska träffar.

När genomförs utbildningen?
Utbildningen planeras att genomföras under sommaren. Mer info om när du kan påbörja, och när du senast behöver avsluta kommer. Eftersom det är 100% distans finns det en viss flexibilitet när du genomför utbildningen.

Innehåll
Utvalda delar av kurserna Engelska 6, Matematik 2a och Programmering 1. Delarna har valts ut för att svara upp mot de särskilda behörighetskrav som yrkeshögskoleutbildningarna ställer.

Genomförande
Utbildningen planeras att genomförs i samarbete med vår komvuxverksamhet. Det betyder att samtliga lärare är behöriga i sina respektive ämnen. Allt innehåll, det vill säga de uppgifter som man behöver göra, kommer att finnas upplagda när utbildningen startar. Det betyder att det är upp till dig att lägga upp dina studier utifrån vad som blir bäst för dig.

Om en jag redan är behörig utifrån ett eller flera av de särskilda förkunskapskraven, vad händer då?
Om du redan är behörig utifrån ett eller flera av de tre särskilda förkunskaperna behöver du bara genomföra den eller de delar som du inte är behörig inom. Om du till exempel redan har Engelska 6, men inte Matematik 2a och Programmering 1, gör du bara de två sistnämnda. Du har dock fortfarande 6 veckor på sig att slutföra dina studier.

Är förutbildningen CSN-berättigad?
Ja, man kan söka, om så önskas, CSN motsvarande 6 veckors heltidsstudier. Du får själv ansöka om detta.

Vad händer efter förutbildningen?
När du fått den eller de särskilda förkunskaper och fått betyg i det/de ämnen du behöver för att bli behörig är du garanterad en plats på utbildningen du ansökt om att gå. Du kommer att få mer information kring kursstart, schema och annat nyttigt närmare terminsstart.

Intresserad?
Är du intresserad av att gå vår behörighetsgivande förutbildning?
Anmäl ditt intresse här så kontaktar vi dig när vi vet mer om startdatum.

Anmälan