Förutbildning

Saknar du behörighet till vår utbildning Teknisk testare? Inga problem! Nu kan du läsa en förutbildning hos oss som gör dig behörig.

Vi har fått beviljat från Myndigheten för yrkeshögskolan att starta en behörighetsgivande förutbildning för utbildningen Teknisk testare. Det är riktigt bra för alla inblandade, då det är ett enkelt sätt att gå från att vara obehörig till att få en plats på utbildningen. Alla som klarar utbildningen blir nämligen antagna! Utbildningen är dessutom helt avgiftsfri och studiemedelsberättigad - en riktig smakstart på din framtida karriär!

Låter det intressant?

Hör i så fall av dig så snart som möjligt till vår utbildningsledare AnnaCarin på annacarin.rodjegard@jenseneducation.se, alternativt 0737-73 92 63 så hjälper vi dig vidare! Antalet platser är begränsade!

Utbildningens omfattning
6 veckor på heltid, dock med möjlighet att välja takt själv inom ramen för den tiden.

Utbildningsform
100% distans, det vill säga helt och hållet via webben utan fysiska träffar.

När genomförs utbildningen?
Från 22/5 till och med 3/7 2018. Men eftersom det är 100% distans finns det en viss flexibilitet. Det går dock inte att påbörja innan 22/5 eller slutföra efter 3/7.

Innehåll
Utvalda delar av kurserna Engelska 6, Matematik 2a och Programmering 1. Delarna har valts ut för att svara upp mot de särskilda behörighetskrav som yrkeshögskoleutbildningen Teknisk testare ställer.

Genomförande
Utbildningen genomförs i samarbete med vår komvuxverksamhet. Det betyder att samtliga lärare är behöriga i sina respektive ämnen. Allt innehåll, det vill säga de uppgifter som man behöver göra, kommer att finnas upplagda när utbildningen startar. Det betyder att det är upp till dig att lägga upp dina studier utifrån vad som blir bäst för dig.

Om en jag redan är behörig utifrån ett eller flera av de särskilda förkunskapskraven, vad händer då?
Om du redan är behörig utifrån ett eller flera av de tre särskilda förkunskaperna behöver du bara genomföra den eller de delar som du inte är behörig inom. Om du till exempel redan har Engelska 6, men inte Matematik 2a och Programmering 1, gör du bara de två sistnämnda. Du har dock fortfarande 6 veckor på sig att slutföra dina studier.

Är förutbildningen CSN-berättigad?
Ja, man kan söka, om så önskas, CSN motsvarande 6 veckors heltidsstudier. Du får själv ansöka, men vi har redan anmält till CSN och angett studietider.

Vad händer efter förutbildningen?
När du fått den eller de särskilda förkunskaper och fått betyg i det/de ämnen du behöver för att bli behörig är du garanterad en plats på utbildningen Teknisk testare som startar under vecka 35. Du kommer att få mer information kring kursstart, schema och annat nyttigt närmare terminsstart.