Hoppa till huvudinnehåll

JavaScript-utvecklare

Bli webbapplikationsutvecklare med specialisering inom Javascript - på 2 år! Efter avslutad utbildning kan du välja om du vill satsa på frontend- eller backendutveckling, alternativt både och. Kompetens inom det här området är oerhört efterfrågad av arbetsgivare!

Läs mer


Har du frågor om utbildningen?
Kontakta oss!

 

Göteborg

AnnaCarin

AnnaCarin Rödjegård
annacarin.rodjegard@jenseneducation.se
0737 73 92 63 


2 år • 400 Yh-poäng • Klassrum • Heltid • Startar ej HT17


 

Vem är du?

Är du en person som är nyfiken på hur en webbsida eller app fungerar och vill lära dig att bygga den? Har du känsla för färg och form? Vill du inte bara arbeta med att skapa funktioner utan även med utseende och form?  Är du kreativ och drivs av en vilja att lära dig nya tekniker? Har du en logisk förmåga och inspireras av tanken att lösa problem med hjälp av kod?

Då passar den här utbildningen dig! En JavaScript-utvecklare är en person som kombinerar utvecklarens logik- och problemlösningssinne med en känsla för design och estetik.

Läs mer

Tekniker

– JavaScript
– CSS
– HTML5
– Node.js
– Angular, React
– Ajax
– JSON
– Bootstrap.js
– Backbone.js
– REST API
– TDD, BDD
– SQL, CRUD
– PhoneGap, Cordova
– Agile
– Scrum

Det här används JavaScript till

JavaScript är ett programmeringsspråk för webben som har fått starkt ökad betydelse de senaste åren. Från början användes det främst till enkla, smarta lösningar för att göra användarupplevelsen på webben interaktiv. Nuförtiden är det ett kraftfullt språk som kan användas till att bygga appar och avancerad mjukvara i webbläsaren, med funktionalitet både frontend och backend. Nästan alla utvecklare har JavaScript på sitt CV, men väldigt få har den djupa förståelse för språket som den här utbildningen ger.

Varje dag använder de flesta av oss tjänster som Spotify, Viaplay, Google, Uber, Netflix, eBay och LinkedIn. Det är bara några exempel på webbplatser som är byggda med hjälp av JavaScript och Node.js, det ramverk som bidragit till att JavaScript blivit ett av de absolut mest använda programmeringsspråken i världen.

Läs mer

Kurser

– Grundläggande JavaScriptprogrammering, 15 yhp
– Webbutveckling: Frontend, 30 yhp
– Webbkommunikation, 15 yhp
– Användarupplevelse och interaktionsdesign, 35 yhp
– Systemutveckling: Backend, 30 yhp
– Webbramverk för JavaScript, 35 yhp
– Applikationsutveckling med HTML5, 30 yhp
– Paketering, leverans, uppföljning, 25 yhp
– LIA 1, 60 yhp
– Specialisering Frontend, UX/UI, 40 yhp eller Specialisering Backend, Arkitektur och servermjukvara 40 yhp
– Examensarbete, 45 yhp
– LIA 2, 40 yhp

Det här får du arbeta med

I rollen som JavaScript-utvecklare kommer du sannolikt att arbeta med frontendutveckling, det vill säga du förverkligar en formgivares design i en funktionell webbapplikation. Du skapar appar och webbsidor som är lika snygga oavsett om användaren tittar på dem i sin telefon, på surfplatta eller dator. Du behöver ha en känsla för färg och form och förstå hur en grafisk designskiss kan omsättas på en hel webbplats. JavaScript erbjuder även verktyg för att arbeta med backend, det vill säga på serversidan. Vår utbildning ger dig hela paketet med både front- och backend!

Läs mer

Vad erbjuder vi dig?

Om du läser en YH-utbildning hos oss på Jensen yrkeshögskola får du mer än bara en attraktiv yrkeskompetens.

Du får en engagerad personal som ger dig en förberedelse inför arbetslivet och flera kontaktytor gentemot framtida arbetsgivare. Genom gästföreläsningar, studiebesök, företagsmingel och workshops skapar vi möjligheter för dig att bygga ditt kontaktnät och få ett försprång till drömjobbet. Vi hjälper dig också med hur du presenterar dig för en arbetsgivare på ett proffsigt sätt med CV, personligt brev och LinkedIn-profil, och tränar dig inför anställningsintervjun.

9/10_far_jobb

Jobb i rätt bransch

9/10 av alla deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch. Rikssnittet ligger på 6/10. 

96_rekommenderar

Rekommendationer

96 % rekommenderar JENSEN yh! Det ser vi som ett bra betyg på att vi bedriver utbildning med hög kvalitet.

Nöjda studerande

"JENSEN yrkeshögskola och dess personal är väldigt tillgänglig och de arbetar hela tiden på att anpassa utbildningens innehåll efter arbetsmarknadens behov. Det i kombination med att utbildningen ger en både praktisk och teoretisk kunskap, gör att det känns som att jag på kort tid får en genväg till ett bättre framtida jobb."

Läs mer