Hoppa till huvudinnehåll

Systemutvecklare Java

Bli Systemutvecklare inom java - på 2 år! Java är ett av världens största programmeringsspråk och är en ständigt efterfrågad kompetens, eftersom i stort sett alla företag har något av sina verksamhetskritiska system byggt i Java.

Läs mer


Vem är du?

Är du en person som tycker du om att arbeta med komplexa problem och inte ger upp förrän du har hittat lösningen? Är du bra på matematik och logiskt tänkande och gillar statistik? Har du ett bra öga för detaljer, är fokuserad och analytisk?

Om du kan svara ja på dessa frågor har du hittat rätt utbildning!

Läs mer

Tekniker

– Java Standard Edition (SE)
– Java Enterprise Edition (EE)
– Servlets
– JavaServer Pages (JSP)
– JavaServer Faces (JSF)
– Enterprise JavaBeans (EJB)
– RESTful Web Services
– MySQL
– Java DB Connectivity (JDBC)
– Hibernate
– JavaScript
– HTML & CSS
– AJAX
– Google Web Toolkit (GWT)
– Agila projektmetoder

Det här används Java till

Java är ett av världens mest använda program­­språk och plattform för systemutveckling. Java finns överallt: i bärbara datorer, mobiler, spelkonsoller och superdatorer.

De flesta appar för Android och många kända program som Minecraft och OpenOffice är skapade med Java, liksom serversidan av Gmail. Kan du programmera i Java blir du attraktiv för företag i hela världen, från jättar som Google, Facebook och Oracle till små nischade startups.

Läs mer

Kurser

– Objektorienterad programmering och Java, 60 yhp
– Objektorienterad programmering och design, 35 yhp
– Webbutveckling, 30 yhp
– Teknisk projektledning, 25 yhp
– Javaprogrammering och databasteknik, 45 yhp
– Java Enterprise Edition, 50 yhp
– Lärande i arbete, 120 yhp
– Examensarbete, 35 yhp

Det här får du arbeta med

I rollen som Javautvecklare kommer du att arbeta med att ta fram, underhålla och vidareutveckla digitala tjänster för olika företag och deras kunder.

Du kan få arbeta med att utveckla allt från affärslager och databaser till att utforma och skapa applikationer och tekniska lösningar, men även med analys och dokumentation. Du kommer att arbeta främst på serversidan, men också på klientsidan, med löpande underhåll och nyutveckling.

Läs mer

Vad erbjuder vi dig?

Om du läser en YH-utbildning hos oss på Jensen yrkeshögskola får du mer än bara en attraktiv yrkeskompetens. 

Du får en engagerad personal som ger dig en förberedelse inför arbetslivet och flera kontaktytor gentemot framtida arbetsgivare. Genom gästföreläsningar, studiebesök, företagsmingel och workshops skapar vi möjligheter för dig att bygga ditt kontaktnät och få ett försprång till drömjobbet. Vi hjälper dig också med hur du presenterar dig för en arbetsgivare på ett proffsigt sätt med CV, personligt brev och LinkedIn-profil, och tränar dig inför anställningsintervjun.

9/10_far_jobb

Jobb i rätt bransch

9/10 av alla deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch. Rikssnittet ligger på 6/10. 

96_rekommenderar

Rekommendationer

96 % rekommenderar JENSEN yh! Det ser vi som ett bra betyg på att vi bedriver utbildning med hög kvalitet.

Nöjda studerande

"JENSEN yrkeshögskola och dess personal är väldigt tillgänglig och de arbetar hela tiden på att anpassa utbildningens innehåll efter arbetsmarknadens behov. Det i kombination med att utbildningen ger en både praktisk och teoretisk kunskap, gör att det känns som att jag på kort tid får en genväg till ett bättre framtida jobb."

Läs mer