Hoppa till huvudinnehåll

Teknisk testare

Bli teknisk testare på 1,5 år! I takt med att allt fler funktioner digitaliserats har IT-system och programvara blivit allt viktigare för företag att kunna kvalitetssäkra sina nya system och programvaror - där rollen som teknisk testare är avgörande!

Ansökan Läs mer1,5 år • 300 Yh-poäng • Klassrum • Helfart • Stockholm


 

Vem är du?

Du är mån om att säkerställa att det du arbetar med håller en god kvalitet. Du gillar att prova och se vad som händer om man gör på ett sätt som inte var tänkt. Du är gärna metodisk i ditt utforskande, eftersom du vill förstå och lära dig. Du gillar att prova och se vad som händer om man utmanar de förutbestämda ramarna.

Du är en "felfinnare" som gärna vill förbättra det som inte fungerar som det ska.  Säkerhet eller kvalitet kan vara ditt viktigaste intresse, men det kan lika gärna vara nyfikenheten på vad som händer om man gör på ett sätt som inte var tänkt. som driver dig.

Du kan uppfattas som en krävande felfinnare eftersom du vågar ifrågasätta det som andra tar för givet, men också som en frisk fläkt, en som lyfter på locket och vidgar perspektiven. När man lär känna dig vet man att du har en djupare tanke med det som vid en första anblick kan verka negativt eller provokativt.

Du trivs med att vara del av ett team där alla fyller sin unika roll. Du har inget emot att jobba lite i bakgrunden, eftersom du vet att det du gör är viktigt för helhetsresultatet. 

Innehåll

– Programmering för testautomatisering
– Testdriven utveckling
– Kravhantering
– Testprocesser och testmetodik
– Databashantering för testning
– Testtekniker
– Testverktyg för administration och felrapportering
– Verktyg för automatiserade tester
– Agil projektmetodik

Det här blir du

I takt med att allt fler funktioner digitaliserats har IT-system och programvara blivit allt viktigare både för företag, myndigheter och privatpersoner. IT är inte längre så mycket en separat bransch som en teknik som används överallt. Det betyder att arbetsmarknaden för IT-specialister är mycket stor och kommer att växa under lång tid framöver. Inte minst finns det en stor efterfrågan och brist på personer som har kompetens att kvalitetssäkra de nya system och programvaror som hela tiden utvecklas. Efter utbildningen kommer du att kunna bli exempelvis Teknisk testare, Systemtestare, Mjukvarutestare, Integratör eller Testautomatiserare, och efter några års erfarenhet, kvalitetsansvarig. I yrkesrollen blir det ditt ansvar att se till att systemet fungerar och det gör du genom att kombinera systematiskt granskande med en utforskande och öppen attityd. 

Kurser

– Testfaser i den generella projektmodellen 5 yhp
– Kravhantering, projektmodeller och arbetssätt inom
testning, 15 yhp
– Programmering för testare 40 yhp
– Scriptning för testare 40 yhp
– Testprocesser och testmetodik 30 yhp
– Testtekniker 40 yhp
– Testverktyg för administration och felrapportering 20 yhp
– Testverktyg för automatiserade tester 30 yhp
– Lärande i arbete 60 yhp
– Examensarbete 20 yhp

Det här får du arbeta med

”Vill du arbeta med att krascha saker?”, skrev ett företag nyligen när de annonserade efter tekniska testare. Din uppgift som testare är att upptäcka svagheter så tidigt som möjligt, så att de kan åtgärdas innan de ställer till med allvarliga problem. Du ser till att programvara fungerar som den ska, och fungerar tillsammans med de andra program och system som den ska ingå i.

Som teknisk testare kommer du normalt att driva kvalitetsarbetet som en del i ett projektteam som arbetar med kontinuerlig utveckling Du kan arbeta direkt för ett företag eller som konsult i eget företag eller för ett konsultföretag.

Under utbildningen får du lära dig att planera och utföra specialiserade arbetsuppgifter inom teknisk testning och testautomatisering i agila projekt. Du lär dig programmering för testautomatisering, kravhantering, kvalitetskriterier, testverktyg och projektmodeller för att arbeta med kontinuerlig utveckling och integration. För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden får du förberedelse för ISTQB-certifiering (Foundational Level).

Vad erbjuder vi dig?

Om du läser en YH-utbildning hos oss på JENSEN yrkeshögskola får du mer än bara en attraktiv yrkeskompetens.

Du får en engagerad personal som ger dig en förberedelse inför arbetslivet och flera kontaktytor gentemot framtida arbetsgivare. Genom gästföreläsningar, studiebesök, företagsmingel och workshops skapar vi möjligheter för dig att bygga ditt kontaktnät och få ett försprång till drömjobbet. Vi hjälper dig också med hur du presenterar dig för en arbetsgivare på ett proffsigt sätt med CV, personligt brev och LinkedIn-profil, och tränar dig inför anställningsintervjun.

Vanliga frågor

Ansökningskrav
Sv 2/B, Eng 6/B, Ma 1/A, Eng6, Ma2 och Programmering 1

Vad gör jag om jag saknar något av dessa krav?
Det finns andra vägar!
Klicka här för mer information.


Kostar det något?
Utbildningen är helt gratis. Det enda du behöver betala är din kurslitteratur.

Har jag rätt till studiemedel?
Ja du har rätt till CSN.
Läs mer på csn.se


Sista ansökningsdag
1 maj 2018

Startdatum
Slutet på augusti.

Studietakt
100% klassrumsundervisning

 

9/10_far_jobb

Jobb i rätt bransch

9/10 av alla deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch. Rikssnittet ligger på 6/10. 

96_rekommenderar

Rekommendationer

96 % rekommenderar JENSEN yh! Det ser vi som ett bra betyg på att vi bedriver utbildning med hög kvalitet.

Nöjda studerande

"JENSEN yrkeshögskola och dess personal är väldigt tillgänglig och de arbetar hela tiden på att anpassa utbildningens innehåll efter arbetsmarknadens behov. Det i kombination med att utbildningen ger en både praktisk och teoretisk kunskap, gör att det känns som att jag på kort tid får en genväg till ett bättre framtida jobb."

Läs mer